Dupla hétvége

Sziasztok,

Ilyen is régen volt… Dupla versenyhétvégét “nyomtam” az elmúlt hétvégén. A hét eleji események miatt döntöttem úgy, hogy elindulok a vértesboglári MTB Pikniken is és a Nyugat Maraton Kupa zirci futamán is. Ezen történések miatt gondoltam, hogy Blazsó Marci is így gondolkodik, Buruczki Szilárd a zalakarosi országúti versenyen készül, így most nem “álltunk össze”, de ami késik nem múlik:)És hogy miért írom ezt? Majd a végén azt is elmesélem…:)

A héten a nagy kánikula miatt kicsit nehézkes volt az edzés, de a megtervezett programot szinte tökéletesen végrehajtottam. Annyi negatívum történt csak, hogy a budai rakparti bringaúton egy “sporttárs” úgy gondolta, hogy előzés közben balra kanyarodik… Némi bőrfelület bánta az oldalamon és a csuklómon:(

Na tehát: Szombat – MTB Piknik
Szeretem a boglári versenyt, mert a kedvenc edzőterepemen halad,  ráadásul a Vértes Maraton nyomvonalát is érinti egy-két helyen, sőőőőt, még hazafelé útba is esik. Kell ennél több?:)
Ismét sok résztvevő, igazi piknik hangulat a rajt-cél területen.
A versenyről: lassú rajtot követően Marci szokásához híven támadott. Nem esett jól, de tudtam, hogy rajta kell maradnom. Makács Gabi még jött egy darabig, de Szárig Ő is megadta magát. Innen elég kalandosra fordult a történet. A Csákányosig húzódó meredeken Marci meglépett. Kezdetben tartottam a távolságot, de az átkötő szakaszokon olyat haladt, hogy nem volt egyszerű utána menni. Majd egyszer csak eltűnt. Majd feltűnt, de mögöttem:) Kicsit elkalandozott.

A hosszú aszfaltos emelkedőn aztán ismét az élre állt, de nem maradtam le 15-20mp-nél többel. Gesztesig még fel is zárkóztam, de aztán a következő hegyen ismét megúsztam egy kicsit. Innen folyamatosan látótávolságba üldöztem, de nem tudtam közeledni. Tizenpár másodperccel maradtam le a dobogó legfelső fokáról. Természetesen így is boldog voltam, mert egy nagyon jót bringáztunk, és meglepő módon még “élveztem” is:)
Sajnos az eredményhirdetést nem tudtam megvárni, de innen is gratulálok Kult Janinak és csapatának, és az összes résztvevőnek aki végigtekerte a versenyt a rekkenő hőségben!

Vasárnap – Nyugat Maraton Kupa
Ez már egy igazi maratonverseny volt. Hosszú táv, nagy szintemelkedés. A térképet böngészve láttam, hogy a Bakony Marci egy része is szerepel az útvonalban. A kedvelt, de nehéz Kőris-hegyi mászás, és az általam nem igazán szeretett bakonybéli murvás emelkedő.  Na de teljesen mindegy, verseny van…:)
Ismét Marcival szakadtunk el az elején. Kőris elején megúsztam. Innen saját tempó, ne érjen fel senki… Ez a cél!

Telnek a kilométerek, már-már uncsi egyedül. Néha túlmegyek egy-két kereszteződésen, néha elbizonytalanodom, hogy jó irányba tekerek-e, de azért mindig sikerül “megnyugodnom”. Néha már nem esik jól. A majd 110 versenykilométerrel a lábamba (a két nap alatt) már nem vagyok annyira virgonc:) Majd az egyik hosszú hegy tetején utolérem Danó Petit, aki mondja, hogy Marci 3 percre előttem. Na mondom akkor megyek, mert öt alatt egész jó… Legalábbis számomra.
Elérem az utolsó frissítőt. Következő lejtőn defekt, de gyorsan nyomok bele levegőt, így megfogja a folyadék. Innen aszfalton át egy falun, majd fel balra egy meredeken. Nem terhelem max.-on, mert már a lábaim nem 100%-osak. Egyszer csak reccs… Elszakadt a láncom. Semmi para, majd összerakom a patentszem segítségével. Mert ugye szerszám nincs nálam, legalábbis láncbontó. A legrövidebb pozícióban sem ér össze a lánc. Nincs gond, már csak 8kili, meg majd lesz lejtő is. Jaaaa, csak még most felfelé kell menni. Futi, majd tolás, majd futi, meg tolás. 1 km után utolér egy középtávos srác. Nagyon rendes, ad egy 9-es patentszemet a 10-es láncra. Bár ez még a jobbik dolog. Megoldottuk, örök hálám Neki. Innen már nem terheltem, nem szerettem volna, ha ismét elszakad. Megint egy ezüstérem Blazsó Marci mögött. Majd 130 versenykilométer jó felkészülés volt a jövő hétvégére.
Szeretném megköszönni Simon Gábor főszervezőnek, hogy elindulhattam a versenyen és egyben gratulálok, mert szuper versenyt szervezett nekünk!

És hogy miért volt a duplázás? Csütörtökön a Magyar Válogatottal utazunk Ausztriába a maraton Világbajnokságra!!! Csajoknál Eszti, Anita, Roni. Nálunk BBB:) Sziszkó, Marci, én!

Szurkoljatok!!!
Buzso

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>