Gerecse Maraton

Gerecse Maraton

Mivel az XCO OB kimarad/kimaradt, így szinte kötelező volt a részvétel, főleg úgy, hogy a szokásos TKTK –s rendezőcsapat (Vértes Marcit is Nekik köszönhetjük) kiegészült Klement Olivérrel, akihez a  szuper 2.kör fűződik . Én is segédkeztem egy kicsit a verseny körüli teendőkben. Már két hete jártuk a pályát, jelölgettünk is, takarítgattunk is. A verseny hetében aztán felgyorsultak az események, jöttek a nevezések szép számmal. Pénteken rajtközpont kialakítása, az első kör kijelölése a táborból. Meló megint volt rendesen. El is fáradtam.

Na aztán beköszöntött a verseny napja. Nem volt valami kánikula, sőőőt, kifejezetten hideg volt, így július közepén. Az eső is esett rendületlenül, feláztatva így a nyomvonalat. Örömömre szolgált, hogy ismételten a Magyar maraton mezőny top20 –as versenyzői közül nagyon sokan jelen voltak az eseményen. Ez azt hiszem jelent valamit…
A versenyről most nem írok regényt, csak annyit, hogy abszolútban sikerült nyernem, Szalay Peti nagyon megszorongatott, de egy technikai hiba miatt kicsit nagyobb lett a különbség, mint ami reális. Tánci Gabi, Sanyával bringázott egy jót, haza is vitték a 3., 4. helyet. Ezen kívül Makács Gabi, Bokros Manó, Papp Dini, Baros Balu, Panyi Janó, Umbi, Drótos Andris, Fityisz, Tuki, Zsé, Bakter (ez nem az eredménylista:)) is megtisztelték a versenyt… Azért ez elég szép névsor, csak hogy a „sztárokat” említsem!!! Köszönjük Nekik, hogy eljöttek!

Viszont ha már egy kicsit része voltam a rendező gárdának, szeretnék egy-két dolgot „helyre” tenni.
Próbáltuk minél jobban kommunikálni a versenyt, minden kérdésre válaszolni, szerettünk volna egy nagyon jó versenyt összehozni. Már a bikemag fórumon láttam, hogy ez nem lesz egyszerű. Tudom, kicsit ingerülten és gyorsan reagálok dolgokra, csak én tudom, hogy mennyi munka van egy ilyen verseny megrendezésébe. És ilyenkor nyílik ki a bicska a zsebembe, mikor csak a kritika és hogy miért nem lesz majd jó, majd a verseny után meg miért nem volt jó, meg stb…
Nem mentegetőzni akarok , és biztosak lehettek benne, hogy megfogadjuk és elfogadjuk a kritikát, de néhány kérdésre szeretnék válaszolni.

Legelőn ment át a pálya – nem volt más út a hegy felé, elhihetitek, egy napot csesztünk el vele, hogy másik nyomot találjuk. Ausztriába 60Euro-t fizettek ugyan ezért, ott, annyiért imádjátok!
Az egy WC-t aláírom, de sajnos pénteken szembesültünk vele, hogy a táborban vannak lakók, az Ő nyugalmukat tiszteletben kell tartani, így nem mehettünk be az étterembe.
Sár volt – jaaaaa, esett az eső. Hunya barátom jókat szokott röhögni, mikor a fórumokon már a versenyek előtt 3héttel ez a téma. Meg is kérdezte az első 8-at, milyen gumival ment. Elárulom: 5-en Racing Ralph-al.
Nem volt kommunikáció – hol? Minden kérdésre válaszoltunk, próbáltunk minden igényt kielégíteni.
Jelölés – örök téma. Feribá, Joci, Olivér, szakadó esőbe, fejlámpával irtották a bozótot, jelölték a pályát. Munka mellett, délután ötkor indulva. A kétszer olyan gyors versenyzők miért nem mentek rossz irányba, mint a hobbisták? De bocsánat, hogy 63km-en két kanyarba egy mp-et kellett gondolkodni, hogy merre is kell fordulni.
Rajtcsomag – na ez amire nem számítottam. 3500-ért hol adnak ennyi mindent? Zokni, energiaital, energia szelet, gulyás, iszonyat mennyiségű süti, tombola.
Jaaaaa, az első 20-nak miért nincs problémája sosem, és miért nem kritizál semmit? Pl. Magyarország legjobb Master versenyzője odamegy Feribá-hoz és megköszöni, hogy eljöhetett és nagyon szuperül érezte magát. Nahát ezért csináljuk!!!

Nálunk nincs 4millás állami támogatás, 1500 induló, 150fő segítő. Nem lettünk ebből milliomosok, jó ha nullás lett. De ne aggódjatok, nem adjuk fel!!!

8 hozzászólás a(z) “Gerecse Maraton” bejegyzéshez

 1. Szia Zsolt!

  Én vagyok az egyik rendezője a közelgő Bölcske Maratonnak és sajnos én is szembesülök a sok “okossal”.

  Ettől függetlenül remélem jövőre sikerül ismét megrendezni ezt a remek versenyt.

  Üdv, Laci Merkapt Maraton Team SE

  • Szia Laci,

   Lassan-lassan majdcsak rájönnek az emberek, hogy ezek a versenyek sokkal többet érnek, mint “más” versenyek:)))
   Feribának tervben van a Bölcske Maraton, azt mondta már versenyezni is szeretne.:)
   Ha minden igaz, részt veszünk rajta! Sok sikert!

   Buzso

 2. Gratulálok a rendezéshez és remélem ahogy a Casablanca című filmben is elhangzott : ” I think this is the beginning of a beautiful friendship.” Szóval megszerettem a sokak által kritizált tehész@rral és a ragadós és csúszós de :-) őrülten imádott dagonyázós sárral együtt. A pálya nyomvonala jó volt, a hosszú emelkedők kellettek a testnek majd a technikásabb erdei lefele veretős részek pedig a léleknek. Mosolyogva érkeztem a célba és ez miatt mindenképpen megérte. Az apróbb hiányosságok meg majd alakulnak és csak egyre profibb lesz, az biztos.
  A rendezésért respect és köszönjük!

  Remélem hagyomány lesz!

 3. Most nézőként láttam jobban a versenyt, sztem is nagyon jól össze volt rakva, kicsit már meg is bántam hogy nem indultam, de majd legközelebb! A frissítőn lévő bőségért meg külön gratuláció!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>