Olimpiai Cross Nemzeti Bajnokság

Sziasztok,

Gondoltam írok megint valami okosat ez elmúlt pár versenyről. Mivel mindegyik igen komoly megmérettetésre sikeredett, ezért talán nem lesz annyira unalmas, amit írogatok.

Sorrendben:
- CrossKovácsi 3. hely – Cleppe, Marci, én voltunk a sorrend.
- Duna Maraton 4. hely: Vígh Zoli, Buruczki Szilárd, Blazsó Marci, majd én!

- Salzkammergut Trophy: Ez már egy hosszabb lélegzetvételű dolog.
Sztorija csak annyi, hogy én még soha nem indultam ezen a versenyen. Megmondom őszintén nem is volt tervben. Mivel ez egy „amatőr” megmérettetés ezért nem éreztem létjogosultságát, hogy részt vegyek rajta. Aztán egy lehetőségnek köszönhetően mégis igent mondtam.

A kiírást böngészgetve láttam, hogy a B távon UCI Maraton World Series futam is van. Ez még nagyobb lendületet adott. Ugye ez annyiban különbözik a sima 120 kilis távtól, hogy itt komoly licences versenyzők is indulnak, akiknek nem csak a táv teljesítése a challenge.
Az első Christoph Soukup, második Jiri Novak lettek, akik itthon is igen ismert versenyzők.

Én 18. helyen érkeztem, az erős középmezőnyben. Csak annyi adalék még ehhez az eredményhez, hogy a „sima” B távon 5., Master 1-ben pedig 3. lettem „volna”. Mondjuk, hogy volna olyan nincs, meg egy holdtöltét kaptam a dobogótól, de ez van. Szép tájakon bringáztunk, meg nyélen is mentem, úgyhogy kimaxoltam a történetet.

Rá egy hétre aztán következett egy igen fontos verseny. Sopron, XCO Országos Bajnokság.
A nyomvonal nagyon keményre sikeredett. Már jártunk erre három héttel ezelőtt Vámosi Gergő navigálásával, de azóta sem lett könnyebb a kör. A pálya eleje egy 11-12 perc hosszú szinte egybefüggő meredek emelkedő, majd egy DH pálya 5db ugratóval, egy komoly sziklakerttel. Ismét egy meredek, majd egy nagyon gyors lejtő. Ebből nekünk 6 kört kellett teljesíteni. Alig 25 kilométer, majd 1600 méter szintkülönbséggel… Remek :)

A verseny is izgalmas volt, ugyanúgy mint a pálya. Parti Andris ma más ligában focizott, fénysebességgel közlekedett a pályán. Én a verseny első két körében Sziszkóval tekertem, majd Dina Marci, Csielka Márk duóval kerülgettük egymást. Marci egy körrel kevesebbet ment, mert Under kategóriában nyomta. Márkó húzott az uccsó másfél körben egy gázt – vagy én lassultam? :) – és eltávolodott. 1ó51p versenyzés után az Elit Férfi kategóriában az 5. helyre érkeztem. Még akár sikernek is mondanám, mert csak a Waberer’s Team „profijai” előztek meg. Azt gondolom ezzel a háttérrel, ezzel az edzés mennyiséggel, lehetőséggel, ennél jobb eredményről álmodni sem mertem volna. Köszönöm Mindenkinek aki hozzásegített.

Most egy kis országúti edzés következik, majd egy igen rangos versenyen állok rajthoz… De ez legyen most titok… Utána jelentkezem!!!

Hajrá,
Buzso

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>