Supercross futam – Kazincbarcika ’13

Sziasztok,

A hétvégén a Supercross sorozat I. futamán vettem részt Kazincbarcikán. Ez volt az első komolyabb cross versenyem a 2013/2014 –es szezonban. Ilyenkor mindig egy kicsit „parásabb” az ember, nem tudja hogy hova tegye magát a mezőnyben, elég volt-e amit edzett vagy gyakorolt. Én legalábbis így vagyok ezzel!:)

Előzetesen a barcikai pályáról nem tudtam eldönteni, hogy ez most jó lesz-e nekem, vagy sem. A sok kanyar miatt azt gondoltam, hogy jó, de a szinte nulla szintkülönbsége miatt pedig nem biztos hogy fekszik nekem. Na sebaj, majd a versenyen kiderül.
Egyébként a verseny már szombaton elkezdődött számomra, vagy legalábbis a negatív hatások rányomták a bélyegét a vasárnapi napomra. Kezdődött egy laza fejfájással, ami estére olyan mértékű fájdalomba ment át, hogy azt már csak gyógyszerrel lehetett csillapítani. Éjszaka egy laza órás alvás után viszont egy elég durva fogfájásra ébredtem. Ez el is tartott kora hajnalig. Három óra alvással abszolváltam az éjszakát, hát mit ne mondjak, nem voltam fitt és erre még az antibiotikum is „rádobta” hatását. Már az is megfordult a fejemben, hogy el sem indulok a versenyen. Próbáltam minden negatív hatást kizárni és csak a versenyre koncentrálni.

A verseny: Tavalyi összetett eredményem alapján a harmadik helyre szólítottak. Az előzetes rajtlistát böngészve egyébként nem lehetett egy sima menetre számítani. A magyar élmezőny mellett, ami egyébként folyamatosan bővül új arcokkal is, megjelentek a szlovák cyclocross sport Top10-es versenyzői is és természetesen Wouter Cleppe, mint új csapattársam is „indulgat” ebben a szakágban. Tehát kemény verseny ígérkezett.
A rajtot én kaptam el a legjobban. Vezettem is egy kicsit a mezőnyt, majd átadtam Szalai Petinek. Úgy alakult, hogy az első kör végén ismét én kerültem előre. A célegyenesben Fejes Gabi váltott tempót. Ekkor láttam, hogy ez inkább országútis pálya. Az egyenesekben olyan sebességgel közlekedett, amit nem igazán tudok átvenni. Meg is úsztam kicsit és egyedül maradtam.

A negyedik kör környékén felért Szilárd és egy szlovák srác. Wouter ekkor kiállt pumpálni, így hárman maradtunk a második helyért hajtva. Elég sokat mentem elől. Ez részben azért volt, mert úgy éreztem a kanyarokban feltartanak, másrészt senki nem akart vezetni egy métert sem. A 6. kör környékén a szlovák nyomott egy elég dinamikus kört, de rajta maradtunk. Az utolsó előtti körben Wouter felért, majd azzal a lendülettel sajnos le is szakadt. Canecky elindult és egy nagyon kellemetlen tempót hajtva le is szakított. Próbáltam tartani a lépést Vele és Szilárdal, de egy méterrel gyorsabban nem tudtam ekkor már közlekedni. A kör végén a biztos negyedik helyre raktam a kereket.

Szuper verseny, szuper pálya, és remek rendezésért köszönet a szervezőknek a jó meccsért az ellenfeleknek. Köszi a segítséget a csapatnak, szerencsére nem kellett igénybe venni a szolgálatukat. Köszönöm szépen a rengeteg biztatást, amit a pálya széléről kaptam, nagyon nagyok vagytok!
Ózdon találkozunk!!!

Buzso

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>