Supercross futam – Ózd ’13

Sziasztok,

Vasárnap a IV. SuperCross sorozat II. futamán versenyeztem Ózdon. Szeretem ezt a pályát, még ha nem is nekem kedvez igazán. A sok kanyar és a viszonylag sok akadály/lépcső megtöri a lendületet, de a rázós füves részek inkább az erőből, nagy áttétellel közlekedő versenyzőknek kedveznek.
Érdekes volt, mert a versenyt megelőző napokban már esővel riogatták a népet, ami sokaknak nem tetszett. Mivel a cyclocross őszi/téli sporttevékenység, így azért van némi esély az ilyen nehezítő körülményre is. Azt gondolom, eddig óriási szerencsénk volt az elmúlt sorozat versenyein, hogy szinte mindig száraz pálya fogadta az indulókat, kivétel ez alól természetesen Balassagyarmat és három éve Salgótarján. Tehát igazi krosszozás volt kilátásban!

A pálya a szokásos ózdi sporttelep területén lett kijelölve, bár némi változást mindig eszközölnek az ÓKE csapat tagjai. Így volt most is, belekerült egy rézsűs rész, és egy hasonló fa megkerülés is. Érdekes volt, hogy többen a pálya nyomvonalát kritizálták, hogy túl van bonyolítva és hasonló, de azt gondolom, hogy az a pálya amit a szervezők kijelölnek és azt hiszem ilyen a cyclocross:)
Tehát a verseny:
Az említett eső dél környékén meg is érkezett. Számolgattam, hogy ha nem esik intenzíven akkor az alacsonyabb mintázatú gumi lesz a jó választás, ha viszont rákezd, akkor a mély talajra alkalmas gumival megyek. Melegítés közbe, a rajt előtt 15 perccel ki is találtam, hogy átteszem a külsőt. Ebben Viki és Roni nagy szerepet vállalt, így még időben sikerült a rajtba beállnom… Mázli:)
A startot követően Szilárd lőtt ki a legjobban, én a második pozícióban haladtam. A stadionból kivezető kanyarban aztán Fejes Gabi rákapcsolt, de ez talán a harmadik kanyarig tartott, mert az akkor már igencsak felázott füvön kicsúszott, így én vettem át a vezető pozíciót. Jónak tűnt az ötlet, hogy vezessek, mert néhol a pálya beszűkült, ahol még ha lassabb is vagyok, nem tudnak megelőzni. Bár szerencsére ezeken a részeken annyira nem vagyok „béna”, így el is távolodtam az üldözőktől. Az első körben 8-10mp-es előnnyel fordultam. Mivel az üldözőim nem kisebb nevek voltak, mint Sziszkó, Cleppe vagy éppen Stefan Gajdosik, így jobbnak láttam kicsit visszább venni a tempón.

Ahogy a második kör végére felértek, Gajdosik le is szakadt, így hárman maradtunk. Cleppe állt előre és egy kellemetlen tempót diktált az egyenes részeken. Meg is úsztam egy kicsit, de még nem tűnt vészesnek a hátrány. Főleg a saras körülmények miatt, mert egy hiba, egy kicsúszás és máris oda a néhány mp-es előny. Wouter üldözése közben aztán egyszer csak Sziszkó eltűnt mögülem. A csúszós kanyarok áldozata lett, így egyedül maradtam. Így már egyedül sokkal nehezebb dolgom volt, de még nem volt reménytelen a project, hogy esetleg befoghatom a Belgát. Ahogy fogytak a körök, azért már én sem voltam a legfittebb, így meg kellett elégednem a második hellyel. Kicsit csalódott voltam, mert hiába előztem meg a komplett Magyar élmezőnyt, mégsem sikerült nyernem a versenyen. De bizakodó vagyok, mert már legyőztem mindenkit a mezőnyből, csak most már egy versenyen kellene ezt megoldani:)

Köszönöm Mindenkinek a szurkolást, óriási érzés volt mindenhol a nevemet hallani. Azt éreztem mindenki nekem szurkol, bár lehet ez csak azért volt mert szelektív a hallásom?:)
Köszi a segítséget Vikinek és Roninak, nélkülük ma nem sikerült volna ilyen szuperül a napom, Dina tesóknak a technikai zónában való tevékenységüket! Gratula Frölich Tominak és csapatának a versenyhez, szuper volt, köszi!
Sajnos a hétvégi szlovákiai C2-es pontszerző verseny anyagi okok miatt kimarad, de a következő héten Veszprémben találkozunk!

Buzso

Egy hozzászólás a(z) “Supercross futam – Ózd ’13” bejegyzéshez

  1. Visszajelzés: Ózdi Kerékpáros Egyesület » Versenyt rendeztünk, ahol rögtön három érmet is szereztünk – beszámoló az Ózd Kupáról

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>