Tesztnap és Irsa Cross

Sziasztok,

A Bölcske maratont követően számomra véget is ért a montis szezon. Mint már írtam az előző bejegyzésemben, augusztus végén és szeptember első három hetében nem igazán edzettem. A maratont követően aztán beindultak a gyorsító, erőfejlesztő és technikai tréningek. Mivel nyakunkon a cyclocross szezon, ezért elengedhetetlen, hogy formába lendüljek.
Az edzések közepette még hivatalos voltam a csillebérci Mozgásvilág tesztnapra, hogy a GIANT márkát és csapatomat az Alpinbike Team Giant Endura CsontiCar-t is képviseljem harmadmagammal. Ronival a terep tesztelést vittük, Cser Gabi pedig az országúti bringásokkal ment jó néhány kört a  tesztpályán. Öröm volt nézni, hogy milyen sokan kerékpároznak vagy csak egyáltalán érdeklődnek a bringák iránt.

Az ezt követő időszakban már „csak” az edzésé volt a főszerep. Mivel már nagyon hiányzott a cross versenyzés, ezért ki is néztem magamnak az albertirsai, Irsa Cross nevű eseményt. Fontosnak éreztem, hogy versenyezzek egyet a Supercross sorozat futamai előtt, nem szerettem volna versenykilométer nélkül rajthoz állni. Mint kiderült hasznos is volt számomra a megmérettetés, hiszen rajtam kívül jó néhány erős versenyző is hasonlóképpen gondolkozott mint én. Hogy csak a legerősebbeket említsem: Dina Marci, Wouter Cleppe vagy éppen Cser Gabi barátom!
Tehát adott volt az izgalmas verseny, főleg úgy, hogy a pálya nem igazán az én képességeimnek kedvezett. Konkrétan, ha a 4 visszafordító kanyart nézem, akkor nem is fékeztem a pályán többet:) Tehát hosszú egyenesek, és nagy technikai tudást nem igénylő részek váltogatták egymást, na meg hát a szembe szél sem segítette a dolgunkat.
A verseny:  Sajnos a rajtnál sikerült egy kis hibát vétenem. Kijött a lábam a pedálból, így kb. a 10. helyről kezdtem meg a körözést. Sikerült felverekednem magam a spiccre, de ebben jó néhány versenyző is „segített”, az egynyomos rész előtt előzékenyen elengedtek, köszi szépen!
A pofaszeles részen sikerült előre keverednem és Marcival kezdeni az akadályos pályaszakaszt. Mivel a szimplát átugrattuk, a duplát pedig jó tempóban abszolváltuk, így kis előnyt tudtunk szerezni. Befordulva az erdőbe felért Wouter, Marci pedig kicsit megúszott. Így haladtunk egészen a verseny közepéig, ahol Wouter hibázott és 5-6 mp. előnyt sikerült „kicsikarnom”. Innen nehéz feladatnak tűnt a dolog, mert azért Cleppe elég jól halad síkon én meg nem vagyok valami erős ebben a „síkon nyomjuk nagy áttétellel nagyon gyorsan” dologban:)

Két kört sikerült még megtennem, néha közeledett, néha távolodott, de 10 mp.-nél nagyobb különbség soha nem alakult ki köztünk. Az utolsó körben aztán kicsit nőtt az előny, így megnyugodtam, hogy ez ma meg lehet. Sikerült elsőként áthaladnom a célvonalon. Nem a helyezéssel vagyok elégedett, mert az szerintem mellékes, inkább annak örültem, hogy a sok sík ellenére is sikerült egy elfogadható tempót tekenem az egész verseny során. A további sorrend Wouter Cleppe, CserG, Dina Marci! Köszi az ASE bringaszakosztályának a versenyzési lehetőséget.

Gyors pakolás után volt még egy kis dolgom. Hivatalos voltam a tatabányai DH verseny eredményhirdetésére, ahova Rónai Feribá hívott meg, hogy segítsek a díjak átadásában. Nagy megtiszteltetésnek érzem, hogy részt vehettem ilyen formában a versenyben. Külön öröm volt, hogy az abszolút értékelésben Zámbó Dávid barátom 3. lett, így egy bronzérmet és egy kupát adhattam át Neki. Gratulálok mindenkinek, aki egyáltalán végig nyomta a pályát. Amit én láttam belőle az elég extrém volt:)

Most hétvégén Supercross első futam Kazincbarcikán, légyszi szurkoljatok, mert nagyon kemény lesz:)

Hajrá,
Buzso

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>